Τελευταία Νέα

Audacity - Το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα ήχου

Audacity - Το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα ήχουΤο Audacity, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα, αποτελεί το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα εγγραφής και επεξεργασίας ήχου. Η ανάπτυξη του προγράμματος ξεκίνησε το 2004 και εξελίσσεται μέχρι σήμερα. Για πολλούς χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών, το Audacity είναι το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα ήχου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανοικτού κώδικα (open source), με υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας, το οποίο είναι συμβατό με περιβάλλοντα Windows, Mac OS και Linux.

Με το Audacity μπορείτε να ηχογραφήσετε, να μετατρέψετε τον ήχο οποιουδήποτε αναλογικού μέσου εγγραφής όπως δίσκους βινυλίου και κασέτες σε ψηφιακό ήχο που αποθηκεύεται σε ψηφιακά αρχεία και να πραγματοποιήσετε μοντάζ και μίξη ήχου χρησιμοποιώντας διάφορα εφέ. Παράλληλα είναι συμβατό με τα πιο δημοφιλή ψηφιακά αρχεία ήχου συμπεριλαμβανομένων των ασυμπίεστων αρχείων WAV και AIFF και των συμπιεσμένων αρχείων FLAC, MP2, MP3 και Ogg Vorbis.

Το Audacity είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα ήχου το οποίο απευθύνεται ξεκάθαρα στον απλό χρήστη. Κάποιος που δεν έχει ιδιαίτερες γνώσεις επεξεργασίας και διαχείρισης του ήχου, μπορεί εύκολα να ηχογραφήσει ή να επέμβει κυρίως διορθωτικά σε αρχεία ήχου. Μεγάλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η ευκολία στη χρήση, κάτι που επιτρέπει ακόμη και στον άπειρο χρήστη να πραγματοποιήσει αρκετές επεμβάσεις και πειραματισμούς τόσο κατά την διάρκεια ηχογραφήσεων όσο και κατά την επεξεργασία οποιουδήποτε ηχητικού υλικού. Το manual του προγράμματος είναι εξαιρετικά λεπτομερές και διαθέσιμο online. Στην σελίδα του προγράμματος υπάρχουν tutorials που παρουσιάζουν τις βασικές λειτουργίες του, βήμα προς βήμα. Επίσης, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ελαφρύ πρόγραμμα που έχει μικρές απαιτήσεις από τον εκάστοτε υπολογιστή. Έτσι δουλεύει απροβλημάτιστα ακόμη και σε παλαιότερους υπολογιστές.

Φορτώνοντας ένα δωρεάν πρόγραμμα ήχου όπως το Audacity σε έναν υπολογιστή με στοιχειώδεις δυνατότητες ήχου και ένα απλό μικρόφωνο, μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας πρακτικό και εύχρηστο μίνι studio ήχου στον χώρο σας. Εάν, λοιπόν, ψάχνετε για ένα απλό αλλά αρκετά πλήρες, δωρεάν και δοκιμασμένο πρόγραμμα εγγραφής και επεξεργασίας ήχου, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε και εσείς το Audacity.